تحولات لبنان و فلسطین

سازمان صدا و سیما برای اولین بار در انتخابات دوازدهیمن دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره از مجلس خبرگان رهبری حضور جدی داشته است و با ایجاد کانال‌های مختلف تلویزیونی در سراسر کشور تلاش کرد تا مشارکت مردم در انتخابات را افزایش دهد.

فعالیت‌های صدا و سیما در ایام انتخابات و نقش آن در افزایش مشارکت

انتخابات یازدهم اسفند امسال یکی از مهمترین انتخابات‌های بود که در طول این سال‌ها در ایران برگزار شد، یکی از چالش‌های موجود در این انتخابات تبلیغات رسانه‌های معاند و مخالفان جمهوری اسلامی ایران بود که قصد داشتند مردم را از رای دادن منصرف کنند و انتخابات را به نحوی تحریم کنند در این میان سازمان صدا و سیما برای اولین بار به صورت جدی در موضوع اتنخابات ورود پیدا کرد و با ایجاد کانال‌های مختلف انتخاباتی مشارکت مردم را در انتخابات افزایش دهد، در این زمینه مصاحبه‌ای داشتیم با محسن نصر پور مدیر کل صدا و سیما در خراسان رضوی.

آغاز فعالیت‌های انتخاباتی صدا و سیما از ابتدای تابستان

 محسن نصرپور مدیر کل صدا و سیمای استان خراسان رضوی در پاسخ به این سوال که میزان مشارکت مردم را چگونه ارزیابی می‌کنید و همچنان برنامه‌های صدا و سیمای استان جهت افزایش مشارکت مردم، گفت: جلسات توجیهی متعدد توسط دستگاه‌های ذیربط مثل آموزش و پرورش، قرارگاه رسانه، بسیج سپاه و تشکل‌های مردمی، دانشگاه‌ها، فعالان جبهه فرهنگی فکری انقلاب، مساجد و روحانیت و فرمانداری مشهد و سایر دلسوزان برای قشرهای مختلف مردم توانست تا حدودی مردم را اقناع کند. ستاد انتخابات صداوسیمای خراسان رضوی از ابتدای تابستان فعال شد و معاونان و مدیران مرتبط با موضوع انتخابات، در جلسات متعددی با استفاده از نظرات کارشناسانی چون اصحاب رسانه، اعضای شورای نگهبان، اعضای ستاد انتخابات استان، فعالان جبهه فرهنگی انقلاب اساتید دانشگاه، روحانیون و طلاب سعی کرد راهی کاملتر از قبل را در رسانه استانی درپیش بگیرد در کنار این جلسات، بیش از یک ماه هر روز جلسه ویژه انتخابات برگزار شد تا نقش موثرتری در افزایش مشارکت مردم در انتخابات ۱۱ اسفند داشته باشیم.

نصرپور همچنان در مورد فعالیت کانال‌های انتخاباتی در استان گفت: خوشبختانه از روز سوم اسفند و آغاز زمان تبلیغات استقبال مناسبی از کانال‌ها شد و روز به روز بر تعداد مخاطبان این کانال‌ها در حوزه‌های انتخاباتی افزوده شد. با توجه به اینکه این اقدام بی سابقه صدا و سیما در ابتدا با شک و تردید از سوی برخی نامزدها مواجه ‌شد اما با گذشت زمان و آغاز ضبط مناظرات رفته رفته با آگاهی نامزدهای انتخابات و مردم از ظرفیت استثنایی و کم هزینه‌ای که رسانه ملی برای تبلیغات فراهم کرد استقبال افزایش یافت به‌طوریکه مجبور شدیم چندین بار زمان ثبت نام و تهیه فیلم تبلیغاتی را تمدید کنیم و خوشبختانه در خراسان رضوی ۲۷۴ نفر در سامانه تبلیغاتی صدا و سیما که ثبت‌نام کرده بودند فیلم تبلیغاتی ۱۸۰ نفر پس از تائید پخش شد.

جدی‌ترین خواسته‌های مردم از مجلس دوازدهم

مدیر کل صدا و سیمای استان در مورد جدی ترین خواسته‌های مردم از مجلس جدید چیست؟ گفت: بر اساس‌ تحقیقات و پژوهش‌های مختلفی که در مراکز علمی و پژوهشی از جمله صدا و سیما صورت گرفته و همچنین در مراوداتی که با اقشار مختلف داریم خواسته‌های جدی مردم از نمایندگان مجلس دوازدهم را می‌توان اینگونه بیان کرد، وضع قوانینی در جهت رفاه اجتماعی، توسعه اقتصادی و بهبود معیشت و همچنان رسیدگی جدی به وضعیت بازنشستگان مانند همسان سازی حقوق باز نشستگان، بیمه، مسکن.

نصرپور در ادامه افزود: حل مساله رتبه بندی معلمان، رفع موانع حضور جوانان در عرصه‌های علمی و اقتصادی بویژه شرکت‌های دانش بنیان، رفع دغدغه کشاورزان، محرومیت زدایی و اشتغال‌زایی در استان‌ها، استقرار و تقویت انضباط مالی، افزایش حقوق سربازان، مبارزه با فساد، شفافیت و اعتماد عمومی، پیاده سازی دولت هوشمند بمنظور تسریع در انجام امور و توجه ویژه به مسائل فرهنگی و ترویج ارزشها و فرهنگ عفاف وحجاب را می‌توان از جدیدی‌ترین خواسته‌های مردم از مجلس دوازدهم شورای اسلامی بر شمرد.

عامل اصلی پایداری ایران حضور مردم در انتخابات می‌باشد

مدیر کل صدا و سیمای استان خراسان رضوی در جواب این سوال که میزان مشارکت مردم در کل کشور را چطور ارزیابی می‌کنید؟ بیان کرد: انتخابات مبتنی بر اندیشه مردم سالاری دینی عنایت الهی به مردم ایران است که بدست مبارک امام خمینی رحمه الله علیه در کشور ما پایه گذاری و نهادینه شد و یکی از تفاوت‌های اصلی نظام مقدس جمهوری با نظام هایی که مدعی جمهوریت بوده و در آنها انتخابات برگزار می‌شود را می‌توان در بیاینه مقام معظم رهبری که در گام دوم می‌فرمایند: " آن روز که جهان میان شرق و غرب مادّی تقسیم شده بود و کسی گمان یک نهضت بزرگ دینی را نمی‌بُرد، انقلاب اسلامی ایران، با قدرت و شکوه پا به میدان نهاد؛ چهارچوب‌ها را شکست؛ کهنگی کلیشه‌ها را به رخ دنیا کشید؛ دین و دنیا را در کنار هم مطرح کرد و آغاز عصر جدیدی را اعلام نمود. طبیعی بود که سردمداران گمراهی و ستم واکنش نشان دهند، امّا این واکنش ناکام ماند. چپ و راستِ مدرنیته، از تظاهر به نشنیدن این صدای جدید و متفاوت، تا تلاش گسترده و گونه‌گون برای خفه کردن آن، هرچه کردند به اجلِ محتوم خود نزدیک‌تر شدند. "

نصرپور همچنان ابراز داشت: دشمنان ملت ایران به شدت نگران جایگزینی نظام مبتنی  بر اندیشه جمهوریت و اسلامیت (مردم سالاری دینی) در منطقه و جهان هستند از آنجایی که یکی از عوامل اصلی استحکام و پایداری این نظام حضور مردم در انتخابات می‌باشد، لذا رسانه‌های معاند در انتخابات سالجاری به روش‌های مختلف تلاش کردند تا مردم را از مشارکت منصرف کنند و نتایج نطرسنجی‌های ساختگی آن‌ها دال بر این بود که مردم کمتر از ۲۰ یا ۳۰ درصد مشارکت خواهند داشت. ولی علیرغم تمام دروغ‌های امپراطوری رسانه‌ای غرب، مردم فهیم و بصیر ایران اسلامی با حضور پر شور خود ثابت کردند که هرچند مشکلات دارند ولی هیچگاه فکرشان به تسخیر رسانه‌های بیگانه در نخواهد آمد و خودشان مستقل تصمیم خواهند گرفت. و با همبستگی و همدلی و با مجلسی قوی، تحت فرماندهی ولی فقیه، کشور را بیش از پیش به قله‌های پیشرفت خواهند رساند.       نصرپور در پایان تصریح کرد: انتخابات ۱۱ اسفند در غالب حوزه‌های انتخابیه استان به غیر از مشهد بالای ۵۵ درصد بود. در کشورهای مدعی دموکراسی مانند آمریکا، فرانسه و دیگر کشورها، علیرغم اینکه دخالت سایر کشورها وجود ندارد و حتی کمک هم می‌کنند و رسانه‌های آن‌ها تبلیغ وسیعی برای مشارکت نجام می‌دهند هر دوره مشارکت ‌آن‌ها پائین تر از قبل است. یکی دیگر از عوامل موفقیت مردم ایران در این انتخابات را می‌توان تلاش مثال زدنی اصحاب رسانه بویژه رسانه ملی نام برد که حقیقتا با ابتکارتی مانند راه اندازی کانال‌های انتخاباتی وبرگزاری مناظره‌ها و تولید برنامه‌های خلاقانه در ساختارهای مختلف توانستند در جنگ شناختی بر رسانه‌های بیگانه پیروز شوند و آنرا به مردم ایران هدیه نمایند.    

خدابخش حکیمی- خبرنگار تحریریه جوان قدس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.